Steaks baby!!!

Hoi allemaal,

We zijn inmiddels in Argentinie, maar we zullen eerst verder gaan waar we zijn gebleven.

We zijn naar een markt geweest bij Sucre. Moest je 2 uur voor met de bus. Was dus geen hol aan, maarrrrr wat er gebeurde... we zitten te eten en een oude zwerver zonder gebit vraagt om een aalmoes. Eén van de meiden waar we mee waren heeft een half bord eten gegeven. Na het eten wilde hij zijn handen afvegen, hij  pakte een zeer dun stukje pleepapier van maris dr bord waar zij net haar neus vol in had gesnoten (verkouden). Hij tufte in zijn handen en begon ermee te poetsen. We riepen nog in koor: NOOOO!!!! Maar tevergeefse poging. We hopen niet dat hij nu ook verkouden wordt...


Amy heeft in haar eentje Sucre verkent. Ze heeft een mountainbike tocht gemaakt en is bijna van dr graad gegaan. Zon plus hoogte plus snel afstappen is geen goede combi. Ondertussen was maris 2 dagen ziek, iets met mijn maag, volkomen onduidelijk waarvan, misschien verkeerd eten ofzo. Wat raar is omdat wij bijna synchroon eten. Balen, maar ik heb besloten dat dit mijn ziek zijn was voor de gansche trip, dus prima. Onze laatste avond in Sucre hebben we bij de mirador (uitkijkpunt over de hele stad) gegeten, erg lekker! Daarna weer naar de bios gegaan, ja alweer, maar wat wil je voor 1,5 euro!! Inglorious bastards is brilliant.. Brad Pitt, wat een vent! ´Grazie´


We hebben de bus genomen naar de grens van Argentinie. Zwaar corrupte bedoeling. De kerel die de stempels zette, kwam uit zijn loket om achteraan de rij aan toeristen te vragen of ze voor in de rij wilden tegen betaling. Vervolgens stond het de rij zowat stil, waardoor we bijna achteruit moesten lopen i.p.v. vooruit! Na 3 uur waren we er dan doorheen. Wij zijn echt goudeerlijk! Geraced naar de bus om naar Salta in Argentinie te gaan...gehaalt! En WE LOVE ARGENTIJNSE BUSSEN!!!! Amy heeft samen met een andere jongen nog krom gelegen om de zeepstaaf die in het toilet van de bus aanwezig was. Het lijkt op een deurklink of een hendel maar het is gewoon een stuk zeep op een stokje.


In Salta hadden we een super gezellig klein hostel.. ook nog vrij goedkoop! Dit was waarschijnlijk het laatste goedkope in Argentinië.. men wat is het duur in vergelijking met Peru en Bolivia! Het lijkt net NL! Daar gaan onze centjes.

De eerste avond vrije luxe uit eten geweest en gelijk steak gaan happen.. mijn god, die Argentijnen beheersen vlees!! Italianen pasta, wij de piepers en de Argentijnen.. CARNE!


(Gezien wij elke keer wisselen met het schrijven van de blog en andere woorden gebruiken onstaat er bij het gedeelte van Amy nu een discussie over piepers. Mariska heeft nog nooooit van piepers gehoord. Amy beweert dat piepers gewoon een ander woord is voor aardappels.. Wikipedia wil ons niet echt helpen. Mariska denkt nu dat het een kleine aardappel is, Amy denkt van niet. Dus wie biedt op de pieper!?)


In Salta hebben we trouwens eventjes GEBUNGEEJUMPED!!! Het was echt super tof maar we hadden er meer van verwacht.. Amy vond het een beetje een tegenvaller in vergelijking met de eerste keer in Spanje. We willen nu gaan parachute springen.. locatie tot op heden onbekend!

Cultuurgehalte was laag, partygehalte was hoog. We hebben voornamelijk gestapt, ´s middags een siësta, avond eten om 12 uur ´s avonds - doodnormaal hier, ook voor gezinnen met kleine kids - en ´s nachts weer gestapt. Iedere stad zijn eigen ding!


Toen op de naar Iguazú, een busritje van 22 uur waar Amy zeer goed gezelschap was voor Mariska. Maris heeft voornamelijk de huig van Amy gezien, gezien zij lag te maffen met haar mond open.. DE HELE RIT LANG! Tja.. dat krijg je van 1,5 uur slapen in een nacht. Prima alternatief zo´n bus.

In Iguazú hebben we de watervallen van beide kanten gezien, de Argentijnse en de Braziliaanse kant. Het zijn mega indrukwekkende watervallen..Bijna één van de zeven natuurlijke wereldwonderen.. We hebben onze stem uitgebracht dat het in de top zeven komt, zó betoverend was het!

Bij de Argentijnse kant loop je erop en eronder en ben je erg dichtbij, de Braziliaanse kant is meer voor het totaal plaatje en voor mooie panorama kiekjes. De kant van Paraguy schijnt niet mooi te zijn en werd ons afgeraden.

Oh en we hebben in een resort geslapen wat zichzelf hostel inn noemde! Super groot, mega zwembad, bar, restaurant, georganiseerde BBQ´s en tango shows etc. Touristisch?? Neuhhh!


Toen vonden we dat het weer tijd werd om een relaxed, lang busritje te nemen. Dit keer naar B.A. Baby!!! Buenos Aires, capital city. Daar zijn we nu dus in een fijn hostel zover we kunnen beslissen. We zullen hier zeker een aantal dagen blijven, ook ontmoeten we onze Ozzie matties weer en kwam Amy net een klasgenootje vanuit Cusco tegen.. In haar enthousiasme gooide ze twee liter pepsi over de straat..


Nou, dit was weer even een update van ons vervelende, saaie, eentonig leventje in Zuid Amerika..

Doe voorzichtig allemaal met de gladheid, hopelijk nog geen ongelukken!? Wij zullen ons goed insmeren met factor 30!


Liefs y besosP.s. De vorige keer heeft Maris DRIE UUR LANG op de pc gezeten om foto´s erop te zetten.. het moesten er zo´n twintig zijn, het zijn er uiteindelijk zeven geworden! Domage pindafromage! Volgende keer beter..
Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer